125 éves ember avagy az összes autószerviz lehúzós?

Kategória:: Autószerelés Publikálás dátuma: 4 hozzászólás

Megfigyeltétek már, hogy minden vicc a valóságból táplálkozik? Itt van például ez:

Szent Péternél jelentkezik egy 32 éves autószerelő.

- Miért kellett ilyen korán meghalnom? - kérdezi értetlenül. Szent Péter fellapozza a nagy könyvet,  fejcsóválva nézegeti egy darabig, majd így szól:

- Korán??? Az ügyfeleidnek elszámolt órák alapján már 125 éves vagy!

Hogy mi motiválhatta a fenti poén megszületését? Valószínűleg egyszerű feszültségoldás: kiötlője ezzel próbálta kompenzálni az említett szakma egyes képviselőitől elszenvedett vélt vagy valós sérelmeit.

Tényleg minden autószerviz lehúzós?

Hát igen, nem kell túl sokáig kutakodni a témában, hogy kiderüljön: autószerelő/autószerviz és ügyfél kapcsolata korántsem mindig felhőtlen...

A neten böngészve számtalan hajmeresztő történetbe ütközhetünk irreálisan magas végösszegekről, önhatalmúlag elvégzett javításokról, kiszámlázott, de be nem épített alkatrészekről, tankból kilopott benzinről, járműben okozott, majd letagadott károkról, meg jó ég tudja, még mikről.

A tavaszi átszereléskor magunk is végeztünk egy kis közvélemény-kutatást ügyfeleink körében.  Arra voltunk kíváncsiak, ki mennyire elégedett az általa látogatott autószervizzel/autószerelővel és miért, valamint a szolgáltatást igénybe vevő félként milyen személyes tapasztalatokkal bír e téren.

Ahogy arra számítani lehetett, panasz elhangzott bőven. Akadtak azért olyanok is, akik elégedettek ők viszont kifejezetten kötődnek autószerelőjükhöz, aminek - saját bevallásuk szerint - az az  elsődleges oka, hogy megbízhatónak, lelkiismeretesnek tartják. (Igazuk van, ha sikerül ilyet találni, valóban meg kell őt becsülni.) Akinek viszont valahol eljátszották a bizalmát, soha többé nem szándékozik visszamenni arra a helyre.

A te véleményed is érdekel. Oszd meg pozitív vagy negatív tapasztalataidat a témában! (Persze mindkét esetben csak a szolgáltató megnevezése nélkül.)  Elmondhatod azt is, mit utálsz az autószervizekben, hadd okuljunk belőle!

Fontos közlemény

A vásárlóinktól tavasszal hallottak megerősítettek bennünket elgondolásunkban: korrekt, lelkiismeretes, nem lehúzós autószerviz szolgáltatásokra határozottan van igény. Ezért az idei őszi szezontól ezekben a dolgokban is rendelkezésetekre szeretnénk állni - természetesen ugyanazzal a mentalitással, amit gumiabroncs ügyekből kifolyólag már korábban is megszokhattatok tőlünk. .

A Gumibiznisz Gumiszerviz 2011. október 1-től nemcsak gumi- hanem autószervizként is szeretettel vár benneteket! :)

width=

Fent: Várunk a jól megszokott gumiszervizként...

Lent: ...és a továbbiakban autószervizként is! Balra: Levi, Győző és Szili.

Jobbra: Akcióban új munkatársunk, Levi, aki autószerelő gyakorlatát több műhelyben, és egy márkaszervizben szerezte.

.

Mivel a téli gumicsere már időszerű, itt egy kis meglepetés azoknak, akik ezt nálunk végeztetik:  https://gumibiznisz.hu/sporold-meg-egy-olajcsere-munkadijat

Ha eddig nem tetted, gumicserére kérj időpontot még most, amíg vannak szabad helyek, hogy elkerüld a tömeget és a várakozást! Elérhetőségeink itt: https://gumibiznisz.hu/content/12-elerhetosegek .

Szólj hozzá! És persze nyomj egy  “Tetszik”-et  és/vagy +1-et! 

Címkék: autószerviz

Hozzászólások lezárva

Hozzászólások lezárva

Hozzászólások

Kelt: 2011. október 24. hétfő Szerző: gumibiznisz Vélemény linkje
Kombany, érdekes példát hoztál fel, az említett 45%-os fantasztikus akció tipikus marketing fogás.

Az egész onnan jön, hogy a gyártók által kiadott árlistákon mindig is fel volt/van tüntetve a listaár (a gyártó által ajánlott fogyasztói ár, általában jó magas összeg, 15 éve még működött is), de valójában az abroncs nem ennyiért kerül a kereskedésekbe, hanem 30-40-50%-kal kevesebbért. (márkája válogatja)

Aztán hogy végül hogyan alakul egy adott kiskereskedelmi ár, sok mindentől függhet: a kereskedő kapott-e valami oknál fogva plusz kedvezményeket, az általa használt haszonkulcs, kereslet-kínálat viszonya, piaci verseny stb. (Mára, főleg az erőteljes internetes árverseny miatt, nagyjából ott tartunk, hogy a gumiabroncsok fogyasztói ára max. pár %-kal több a bekerülési árnál.)

Elterjedt marketing módszer (nemcsak guminál), hogy a hirdetésben feltüntetik a listaárat, szépen áthúzzák, nagy betűkkel melléírják, hogy pl. 50% kedvezmény, mert jól hangzik. De nem kell ennek bedőlni, hiszen a listaár nagyon távol van a piacon kialakult tényleges ártól, és az ebből adott kedvezmény mértéke még semmit nem árul el a valóban kifizetendő összegről. (Az általad felhozott példában is az abroncsoknak a listaára van 31100 Ft körül, a 16-17000 Ft-os ár pedig jelenleg nagyjából a realitás, van persze olcsóbb és drágább hely is, de ezzel nincs baj, mindennel így van.)

Számunkra egyébként ez a gyakorlat eléggé megkérdőjelezhető. Egyrészt mert ténylegesen nem adják-veszik a terméket a listaárnak még a közelében sem, irreális is lenne. (Ha neten valahol listaáron van kint egy abroncs, az azt jelenti, hogy nincs belőle.) Másrészt azt, aki nem tájékozott az árak terén, vagy ész nélkül ugrik az akciókra, meg lehet téveszteni ezzel.

Amúgy nincs ebben olyan dolog, ami felügyeleti szervekre tartozna, a listaár elméletben tényleg létezik, csak abból feltüntetni a kedvezményt a fogyasztó számára, ha nem is kifejezett lehúzás, de szerintünk sem etikus.
Kelt: 2011. október 24. hétfő Szerző: Zenész 62 Vélemény linkje
Én a szerencsések közül vagyok, akiket nem próbál minden alkalommal lehúzni a műhely. Több éve csak velük szereltetem autóimat Dunaharaszti Fő utcáján egy üzletsor mögött. Igen közel van irodánkhoz, ez nekem praktikus. Sokszor amíg irodai munkámat végzem, közben megnézik az autót, és csak beadják a kulcsot, ha kész. Amikor autót cseréltem, elláttak olyan tanácsokkal, ami miatt szinte csak a szervizelésekre kell bemenni hozzájuk. Tehát örülök, hogy megbízható autót birtokolhatok tanácsaik és apró javításaik után. Előfordult, hogy a szerelés árát csak később tudtam megadni, de itt megtehettem, mert bizalmi viszonyban állunk. Nem is jut eszembe, hogy akár csak egy gumicserére is más műhelyt válasszak. Remélem, nem megy el az eszük ez után sem.
Kelt: 2011. október 24. hétfő Szerző: Kombany Vélemény linkje
Legújabb lehúzás egy nagy márkacégnél (oroszlános francia autó):
-----------------------------------------------------------------------------
Fantasztikus akció, melynek keretében a téli gumikra (ha 4db -ot veszel) 45% kedvezményt adnak:
175/65/R14 -es Michelin Alpine A4 bruttó darabár (45% kedvezmény már benne van az árban): 17.107 Ft

Ugyan ez a gumi egy sima netes keresővel talált gumisnál bruttó áron: 15.900 Ft

Na az ilyet nem kellene hagyni a felügyeleti szerveknek.. ez tudatos megtévesztés.. mi ebben az akció??? semmi, csak az emberek lehúzása.. miközben még azt is hiszik, hogy kedvezményt kapnak..

Ha ez a 45% -al csökkentett ár, akkor a cég szerint ennek a guminak az eredeti ára 31.103Ft /db ??????????????????????
Kelt: 2011. október 24. hétfő Szerző: Specialized7 Vélemény linkje
Sziasztok!
Én egy Mezőtúri Opel szerviznek köszönhetem,hogy nem adtam el az autómat.
Karcagon,ahol laktam,sehol nem találtam normális szervizt.Volt három is,de totális fejetlenséggel és hozzá nem értéssel találkoztam.Majd elmentem Mezőtúrra.Ott is laktam egy ideig,majd betértem a Vectrámmal az ottani Opel szervizbe.Mára lekerült a hivatalos Opel logo a műhelyről,de ugyanaz a szakember gárda dolgozik ott.Ami tetszett benne,hogy 10 órára hívtak és pont 10 órakor gurulhattam is be a műhelybe.Lelkiismeretes srác dolgozott az autón/azóta is hozzá járok/.Ami még fontos,hogy azt érzem,hogy a pénzemért kapok is valamit.Abszolút nem drágán dolgozik a srác,valami 3000Ft/óra és tényleg profi a szakmában.És ami a legfontosabb,hogy nem az van,mint sok kis putri helyen,pl karcagon a szerelőknél,hogy elmegyek hozzájuk és másfél órát kell várni,mire ránéznek az autóra úgy,hogy előtte időt is egyeztettem!!
Itt időre kell menni és nem kell sorban állnom,egyáltalán nem kell várakoznom,max pár percet és teszik a dolgukat.
1 - 4 a(z) 4-ból/ből:

Hozzászólások lezárva