Használt gumiabroncs: vajon mire jó?

Kategória:: Újrahasznosítás Publikálás dátuma: 149 hozzászólás

Jelen bejegyzés egy mai hír kapcsán született: befejeződött Budapesten a "Hulladékból Termék" elnevezésű, 3 hetes kiállítás, melynek fő célja a különböző fajta hulladékok újrahasznosítási módjainak népszerűsítése. Sorolhatnám az ötletesebbnél ötletesebb megoldásokat, de számunkra ezen a helyen a legérdekesebb... 

... A GUMIABRONCS!

Tudtad-e...

...hogy Magyarországon évi 40-50 ezer tonna hulladék abroncs keletkezik? Ezen felül további mintegy 80 ezer tonna, korábban felhalmozódott gumi vár megsemmisítésre. 

A gumiabroncs a természetben nem bomlik le.

A gumiabroncs a természetben nem bomlik le.

Vajon jó valamire a használt gumiabroncs?

Azt biztosan hallottad már, hogy energianyerés céljából cementgyárakban égetik el. De tudtad-e, hogy az elhasznált abroncsok számos módon tovább élhetnek: őrleményüket utak, árvízvédelmi gátak építéséhez, sportpályák, játszóterek burkolásához használják fel; sőt cipőtalp, autóalkatrészek vagy épületszigetelés alapanyaga is lehet.

Persze találkozhatunk jóval kreatívabb megoldásokkal is: hulladék gumiabroncsból műalkotás! :)

Szobrok használt autógumiból 

Hogy tetszik?    

El ne felejtsem a legfontosabbat!

Ha szeretnél hozzájárulni ahhoz, hogy a kiszolgált gumiabroncsok hasznos módon végezzék (NE az erdőkben, útszélen, árokparton!), akkor a megfelelő helyeken add le őket: gépjármű szervizekben, autóbontóknál, gumiszerelő műhelyekben, hulladékudvarokban. (A lomtalanítások legtöbbször nem terjednek ki a használt gumiabroncsra.)

Tapasztalataid szerint mindig a megfelelő módon szabadulunk meg az elhasznált gumiktól?

Szólj hozzá!

Címkék: hulladék gumi

További cikkek a kategóriából:

Hozzászólások lezárva

Hozzászólások lezárva

Hozzászólások

Kelt: 2014. augusztus 28. csütörtök Szerző: robert Vélemény linkje
Sziasztok!
Egerben van kb. 100 db, elsősorban személyautó abroncs, pár 4x4, C-s. Ingyen elvihető, esetleg a közelben elszállítom ha valaki átveszi.
Kelt: 2014. július 23. szerda Szerző: Laci Vélemény linkje
Sziasztok! Nekem is lenne használt személyautó gumim.Érden vannak, kb 20-30 db.Ha van valaki, aki érte jönne megköszönném, de ha nincs messze, el is viszem neki több részletben.
lutyo444@gmail.com
Kelt: 2014. július 17. csütörtök Szerző: Gábor István Vélemény linkje
telefon szám 06703641927 diosd
Kelt: 2014. július 17. csütörtök Szerző: Panglos Vélemény linkje
Oké, de milyen számon / címen? P
Kelt: 2014. július 15. kedd Szerző: Gábor István Vélemény linkje
Szia panglos van néhány gumi hívj fel vagy írj emailt hová kellene pontosan és szállításban tudok segíteni.
Kelt: 2014. július 13. vasárnap Szerző: Panglos Vélemény linkje
Gödöllő, Isaszeg, Pécel térségében keresek kidobandó személyautó és teherautó gumikat, néhány traktor is jöhet. sks [kupeckukac] freemail.hu
Kelt: 2014. június 29. vasárnap Szerző: Andris Vélemény linkje
Sziasztok!
Olyan problémám lenne,hogy Kazincbarcikán van egy garázsom amit az előző bérlője úgy hagyott hátra,hogy plafonig megrakta használt részben selejt gumikkal. Most a garázsra találtam vevőt de a gumival nekem kellene kezdenem valamit. kb 500 db. gumiról lenne szó vegyes méretben. Valaki nem-e tudna segíteni az elszállításában segíteni? Sürgős lenne minden megoldás érdekel
Kelt: 2014. június 1. vasárnap Szerző: gumibiznisz Vélemény linkje
Lehet, hogy már nézted, de azért hátha segít: A gumiőrlemény vagy gumigranulátum szóra érdemes rákeresni. Több cég oldala is kijön találatként, akik különböző szemcsenagyságban gyártanak gumiőrleményt, tőlük lehetne érdeklődni.
Kelt: 2014. május 31. szombat Szerző: Sací Vélemény linkje
Sziasztok. Régóta keresek olyan darált gumit, ami nincs túl kicsire darálva. Kerti kiülöhöz szeretném beton és térkő helyett. Hol találok ilyet. Köszönöm a segítséget. Sacì
Kelt: 2014. április 30. szerda Szerző: Kovács István Vélemény linkje
Sziasztok!
Van kb. 20 személyautó és kb. 10 teherautó gumiabroncsom Debrecenben, amit bárki ingyen elvihet, csak vigye. A pakolásban tudok segíteni :)
Tel: 0630/423-3565
41 - 50 a(z) 149-ból/ből:

Hozzászólások lezárva