Használt gumiabroncs: vajon mire jó?

Kategória:: Újrahasznosítás Publikálás dátuma: 149 hozzászólás

Jelen bejegyzés egy mai hír kapcsán született: befejeződött Budapesten a "Hulladékból Termék" elnevezésű, 3 hetes kiállítás, melynek fő célja a különböző fajta hulladékok újrahasznosítási módjainak népszerűsítése. Sorolhatnám az ötletesebbnél ötletesebb megoldásokat, de számunkra ezen a helyen a legérdekesebb... 

... A GUMIABRONCS!

Tudtad-e...

...hogy Magyarországon évi 40-50 ezer tonna hulladék abroncs keletkezik? Ezen felül további mintegy 80 ezer tonna, korábban felhalmozódott gumi vár megsemmisítésre. 

A gumiabroncs a természetben nem bomlik le.

A gumiabroncs a természetben nem bomlik le.

Vajon jó valamire a használt gumiabroncs?

Azt biztosan hallottad már, hogy energianyerés céljából cementgyárakban égetik el. De tudtad-e, hogy az elhasznált abroncsok számos módon tovább élhetnek: őrleményüket utak, árvízvédelmi gátak építéséhez, sportpályák, játszóterek burkolásához használják fel; sőt cipőtalp, autóalkatrészek vagy épületszigetelés alapanyaga is lehet.

Persze találkozhatunk jóval kreatívabb megoldásokkal is: hulladék gumiabroncsból műalkotás! :)

Szobrok használt autógumiból 

Hogy tetszik?    

El ne felejtsem a legfontosabbat!

Ha szeretnél hozzájárulni ahhoz, hogy a kiszolgált gumiabroncsok hasznos módon végezzék (NE az erdőkben, útszélen, árokparton!), akkor a megfelelő helyeken add le őket: gépjármű szervizekben, autóbontóknál, gumiszerelő műhelyekben, hulladékudvarokban. (A lomtalanítások legtöbbször nem terjednek ki a használt gumiabroncsra.)

Tapasztalataid szerint mindig a megfelelő módon szabadulunk meg az elhasznált gumiktól?

Szólj hozzá!

Címkék: hulladék gumi

További cikkek a kategóriából:

Hozzászólások lezárva

Hozzászólások lezárva

Hozzászólások

Kelt: 2012. október 18. csütörtök Szerző: Gábor19 Vélemény linkje
Autó/kamion gumi újrahasznosítás.Ingyen elszállítom. Kamion gumiért még csekélyebb összeget is tudok fizetni. szondy66@gmail.com
Kelt: 2012. október 14. vasárnap Szerző: NORBERT Vélemény linkje
KAMION, LEFUTOTT GUMIABRONCSOK ÁTVÉTELE.ÉRDEKLŐDNI
KARKASZ@FREEMAIL.HU
Kelt: 2012. szeptember 27. csütörtök Szerző: zara man Vélemény linkje
szia Balázs!
engem érdekelne én elvinném onnan az egészet azzal gondod nem lenne garantálom neked és ha tudnál cimet vagy valami elérhetöséget adni jó lenne vagy az e-mail cimemre elküldhetnéd horsog@citromail.hu
Kelt: 2012. szeptember 27. csütörtök Szerző: zara man Vélemény linkje
sziasztok!

engem lefutott használt kamion gumik érdekelnének engem. ugyanis gyüjtöm öket ugyhogy akinek van fölös ilyen gumi örülnék a távolság nem akadály,
Kelt: 2012. július 6. péntek Szerző: Balázs Vélemény linkje
Tisztelt Attila,

Nekünk kb.100db teherautó gumi hulladékunk van, ami újrahasznosításra vár és még kb.10-20db autógumi is pluszban. Ha érdekli Önt vagy bárkit, akkor ingyen és bérmentve a helyszínről elvihető.
Kelt: 2012. május 22. kedd Szerző: gumibiznisz Vélemény linkje
Köszi az információt, Attila. Nekünk most nem aktuális, de sokaknak hasznos lehet.
Kelt: 2012. május 17. csütörtök Szerző: attila Vélemény linkje
sziasztok ,én eltudom szállítani a a gumiköpenyeket kamion tételben is ,de ,egyenlőre teher és mezőgazdasági köpenyeket,valamint munkagép gumikat,ha valahol nincs nagy mennyiség de összefognak a környéken ,és egy útvonalon össze szedjük a hulladékot.teljesen ingyen .úgy tudom néhány cég már pénzért szállitja el csak a gumikat.szerződést szállítás ellőt megkötjük és utána megy a kamion.HA AKTUÁLIS IMAIL-VAGY 06 20 979 6672.
Kelt: 2012. május 12. szombat Szerző: gumibiznisz Vélemény linkje
Gábor, ebben a kérdésben sajnos, nem tudunk segíteni. Mi kizárólag gumi- és autószervizként funkcionálunk, így gumihulladék feldolgozó létesítésével kapcsolatban nem tudunk tájékoztatást adni, nincsenek ilyen jellegű ismereteink, tapasztalataink. Mindenesetre a terv megvalósításához sok sikert kívánunk!
Kelt: 2012. május 12. szombat Szerző: Gábor Vélemény linkje
Tisztelt Gumibiznisz!

Mi most szeretnénk belevágni Csongrád megyében gumihulladék feldolgozó üzem létesítésébe. De a pályázathoz szeretnénk tudni, hogy kb milyen árban mozog egy ilyen rendszer kiépítése. Az email címemre ha tudnának küldeni tájékoztatásokat azt szívesen venném.
Kelt: 2012. április 27. péntek Szerző: gumibiznisz Vélemény linkje
Biznisz Elek:
A bontásból származó gumihulladékokkal kapcsolatban nekünk sajnos, semmilyen információnk nincs. Kis keresés után viszont ezeket az újrahasznosítással foglalkozó cégeket sikerült találni, esetleg náluk lenne érdemes érdeklődni:

http://www.newenergy.hu/
http://www.csogumi.eu
http://www.granuflex.hu
http://www.euronovex.eu

(Tőlünk a hulladék abroncsot ez utóbbiak viszik el, de ahogy írtam is már kettővel feljebb, erre csak a megfelelő szerződések birtokában van mód.)

Róbert:
Magánszemélyként hulladékudvarokban lehet gumiabroncsokat leadni, persze csak lakossági mennyiségben. Ha gumiszervizként érdeklődsz, akkor rád szintén a fentiek vonatkoznak, vagyis ingyen csak a megfelelő szerződések birtokában viszik el az abroncsot: közötted és gumiabroncs nagyker között, nagyker és begyűjtő cég között, közötted és begyűjtő cég között. Tehát attól a nagykertől tudsz érdeklődni, akivel szerződésben állsz, hogy melyik begyűjtővel állnak kapcsolatban, és neked is azt kell keresned.
121 - 130 a(z) 149-ból/ből:

Hozzászólások lezárva