Gumiabroncsokra vonatkozó garancia

Mi történik, ha kiderül, hogy a vásárolt termék hibás?

A gumiabroncsokra – gyártmánytól függően - min. 1 év, max. lefutásig tartó garancia érvényes.  A garancia – mint általában - csak akkor érvényesíthető, ha a probléma a gyártó (és nem a felhasználó) hibájából következett be. Ennek megállapításához a gumit el kell küldeni egy díjtalan vizsgálatra az importőrhöz, ahol megállapítják a hiba okát.

Ha tőlünk vásároltál…

… elég, ha a meghibásodott abroncsot eljuttatod hozzánk, a többi a mi gondunk! Amennyiben Interneten keresztül zajlott az adásvétel, akkor sincs más tennivalód, mint tájékoztatni vevőszolgálatunkat a problémáról. Ebben az esetben a lebonyolítással kapcsolatos szállítás megszervezése és költségei teljes egészében minket terhelnek.

Maga a vizsgálat néhány napot vesz igénybe. Ha befejeződik, azonnal értesítünk az eredményéről és a vizsgálatról készült jegyzőkönyvet is eljuttatjuk Neked.

Jogos reklamáció esetén…

…cserét vagy pénzvisszafizetést kérhetsz.

A kártalanítás a maradék profilmélység és a kopás arányának figyelembe vételével történik. (Pl. Ha a meghibásodás időpontjában a mintázat 20%-át már elkoptattad, akkor a vételár 80%-át kapod vissza ill. a cseregumi árának csak 20%-át kell kifizetned.)

Hogy ne érjen semmilyen kár, a cseregumit műhelyünkben díjtalanul felszereljük.
Amennyiben ez nem lehetséges (Internetes vásárlás esetén), díjtalan kiszállítás után a szerelés költségeit is megtérítjük Neked.

(Az a Vásárló, aki a reklamáció elutasítása esetén nem ért egyet a szakvéleménnyel, a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez fordulhat újabb vizsgálatot kérni. Ha a meghibásodás oka szerintük is rendeltetés ellenes használat, akkor a vizsgálat költségei a Vevőt terhelik. Amennyiben valaki a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség szakvéleményét sem fogadja el, panaszával bírósághoz fordulhat.)

Megnyugtatásul elmondjuk,

hogy az általunk forgalmazott abroncsok esetében nagyon kicsi az esélye, hogy érvényesíteni kelljen a garanciát. Az elmúlt 15 évben nem sok ilyen eset volt, s azoknak is kb. 90%-a a vevő szempontjából kedvezően végződött.

Figyelem!

A garancia nem érvényes a következő esetekben:

• A gumikat nem szakműhelyben szereltetted fel.
 A hiba abból ered, hogy nem tartottad be a gumiabroncsokra vonatkozó használati utasítást.
 A hiba oka baleset, rongálás vagy egyéb külső behatás.
 Az abroncs már volt javítva.
 A vásárlást nem tudod számlával igazolni.