Jogokat a gumiabroncsoknak!

Kategória:: Játék Publikálás dátuma: 4 hozzászólás

FIGYELEM! Példátlan eset a Gumibiznisz Blogon: ezúttal teljes egészében átadjuk itt a szót másnak. Történt ugyanis, hogy a napokban felkeresett minket valaki, és bár igen meglepő dologra kért, egyszerűen képtelenség lett volna nemet mondani neki. Addig-addig erősködött, míg sikerült meggyőznie arról, hogy...

De miért mi csépeljük tovább a billentyűzetet? Mondja el inkább ő maga! A továbbiakban következzen az illető (nem kizárt, hogy már találkoztál vele) fényképes bemutatkozásaAZ ÜGY ismertetésesőt, a végén akár egy guminyomásmérővel is gazdagabb lehetsz!

Üdvözöllek!

Amint látod, egyszerű nyári autógumi vagyok. Paramétereim teljesen átlagosak: 195/65 R15, 91T.  Nevem nincs (legalábbis egyelőre), mivel egykori gazdám nem adott nekem, na de ez a legkevesebb. Nem is vártam el soha, hogy néven szólítson, csak egy kis figyelemre és törődésre vágytam volna tőle. Hiába. Az elmúlt évben nemhogy nyomásmérésre, de még pillantásra se méltatott... jobb, ha hagyjuk!

Tavasszal aztán - miután a telet is végigjáratta velem, kész katasztrófa volt, képzelheted, aki csak utunkba került, ENGEM szidott - nem bírtam tovább kordszálakkal, dezertáltam. Azóta saját utakon gördülök.

.

Jogokat a Gumiabroncsoknak Mozgalom

.

Nemrégiben viszont felcsillant szemeim előtt a remény magam és sorstársaim helyzetének jobbra fordítását illetően. Kedvenc blogomat - ami magától értetődően jelen blog - böngészve az egyik bejegyzés végén szívmelengető hozzászólásokra leltem. (Azokra gondolok, amik ez után a bejegyzés után állnak »)

Olvasgatva őket, kénhídjaimig meghatódtam azon, hogy léteznek a világon emberek, akik PONTOSAN ÉRTIK, mit érez egy magamfajta autógumi. Mégiscsak volt értelme egykoron térhálósodnom, és kiszállnom a vulkanizáló présből, hiszen veletek együtt képesek lennénk felforgatni  a gumiabroncs-társadalom gyakorta sanyarú életét!

Hidd el, nem haza beszélek. ... Na jó, egy kicsit igen, de azt el kell ismerned, hogy a mi jólétünk a ti baleseti statisztikáitokon is sokat javítana.

Célom érdekében a Facebook-on elindítottam a Jogokat a Gumiabroncsoknak Mozgalmat. Végül is, egy közösségi oldalon csak sokan rám akadnak majd! Kérlek, támogass a küzdelemben, csatlakozz hozzám TE IS! Változtassunk az elhanyagolt gumiabroncsok sorsán, szabadítsuk fel elnyomott testvéreimet!

Ha csatlakozol, guminyomásmérőt nyerhetsz!

El ne felejtsem, a gumibiznisz.hu-t nemcsak arra sikerült rávennem, hogy biztosítsanak nekem nyilvánosságot ezen a blogon, hanem más hasznos dolgokra is! Elértem például, hogy azok között, akik mostantól 2010. július 31. éjfélig csatlakoznak hozzám a Facebook-on, kisorsolnak guminyomásmérőt.

És nem ez lesz ám az utolsó ilyen lehetőség...

A mostani nyertes neve aug. 1-én kerül nyilvánosságra itt a blogon, és a Facebook-on is.

Hogyan csatlakozhatsz a mozgalomhoz?

 Látogasd meg oldalamat itt: Jogokat a Gumiabroncsoknak Mozgalom a Facebook-on »

 Ha már regisztráltál a Facebook-on, akkor bejelentkezés után egyszerűen kattints az oldal tetején, a mozgalom neve mellett található "Tetszik" gombra!

 Ha nem regisztráltál még a közösségi oldalon, akkor ezt először meg kell tenned ahhoz, hogy csatlakozni tudj. Aztán már nyomhatod  is a "Tetszik" gombot!

Egy utolsó kérés

Azt hiszem, nekünk gumiabroncsoknak égető szükségünk lenne egy olyan dokumentumra, amelyik pontosan összefoglalná a minket megillető jogokat. Gumiabroncsokat Megillető Jogok Nyilatkozata - ez lenne ám csak az igazi! Hozzuk össze együtt!

Ha egyetlen ötleted is van, mit kellene belevennem a nyilatkozatba, azaz milyen jog illet meg egy magamfajta autógumit, kérlek, írd meg nekem Facebook oldalam üzenőfalán, vagy hozzászólásként itt a blogon!

Ez persze már nem feltétele annak, hogy részt vegyél a sorsoláson, ahhoz - ahogy korábban írtam - elég, ha egyszerűen csak csatlakozol hozzám. De azért jólesne, ha segítenél nekem, hogy minél hamarabb megszülethessen az általad és többi barátom által javasoltak alapján összeállított Gumiabroncsokat Megillető Jogok Nyilatkozata. Én most el is gurulok dolgozni rajta, de ahogy elkészültem, ígérem, újra jelentkezem.

Addig is terjeszd a hírem, akinek csak tudod! Minden újabb ember csatlakozásával rengeteg sorstársam élete vehet pozitív fordulatot!

Szólj hozzá! 

—————————————————————————————————————

A sorsolás ma délelőtt megtörtént, az eredmény megszületett. Hogy kinek az autóján futó társaim örülhetnek a guminyomásmérőnek?

A nyertes: Feicht Zoltán

Gratulálok neki, és mindnyájatoknak köszönöm, hogy csatlakoztatok hozzám! Maradjatok velem, lesz játék a továbbiakban is!

2010. aug. 01.

—————————————————————————————————————

Hozzászólások lezárva

Hozzászólások lezárva

Hozzászólások

Kelt: 2010. szeptember 20. hétfő Szerző: Gumiabroncsokat Megillető Jogok Nyilatkozata | Gumibiznisz Vélemény linkje
[...] Túlélőtanfolyam « Jogokat a gumiabroncsoknak! [...]
Kelt: 2010. július 27. kedd Szerző: gumibiznisz Vélemény linkje
Ákos és Energy 78, jó felvetések.

Vagyis a gumiabroncsoknak joguk van saját szezonjukhoz, ép felnikhez, és -
ha már az árukban benne van a környezetvédelmi termékdíj - akkor a méltó
véghez is.

Az elhasznált abroncsokat az autósok otthagyhatják a gumiszervizekben,
ahonnan az ezzel foglalkozó társaságok képviselői időnként térítésmentesen begyűjtik őket újrahasznosításra/megsemmisítésre.

Lomtalanítások során is meg lehet szabadulni a hulladék abroncsoktól, de ezeket általában nem lehet a normál háztartási lomok közé tenni, hanem kifejezetten erre kijelölt helyeken kell őket lerakni.
Kelt: 2010. július 26. hétfő Szerző: Energy78 Vélemény linkje
Azt is jó lenne megvitatni,hogy az elhasznált abroncsokat hova lenne érdemes elvinni kidobni.Erre vonatkozóan tud valaki infóval szolgálni?
Kelt: 2010. július 22. csütörtök Szerző: Ákos Vélemény linkje
Nagyszerű! Szörnyű a sok nyárigumis idióta télen és fordítva! Kopott, nem egyforma, nem szezonhoz illő pacskerokkal rohangáló dolgozók mindenfele. Amikor pedig megtörténik a baj, már késő. Higyjétek el, látok ilyet eleget... A hitelt meg fizetheted tovább, autó pedig a kukában. Pár ezer miatt...
Nade! Mit ér a gumiabroncs társ nélkül? És a felnik? Rozsdás, sókáros, padkázott koszos nyomorult gumi-hordozók? Velük senki sem foglalkozik?
1 - 4 a(z) 4-ból/ből:

Hozzászólások lezárva