A gyilkos gumiabroncs (JÁTÉKKAL A VÉGÉN!)

Kategória:: Játék Publikálás dátuma: 34 hozzászólás

Gondoltad volna, hogy készül valaha olyan film,  amelynek főszerepében egy gumiabroncs tűnik fel? Méghozzá nem is akármilyen gumiabroncs, hanem igazi pszichopata gyilkos... 

Az idei Cannes-i Filmfesztiválon, a Kritikusok Hete programján belül mutatkozott be Quentin Dupieux Rubber, vagyis Gumi c. játékfilmje.

rubber-plakatok.jpg

A rendező, közismert nevén Mr. Oizo, amúgy a leghíresebb francia elektronikus zenész, akire az 1990-es évek végének nevezetes Levi’s reklámja kapcsán emlékezhetsz. A klip zenéjeként az ő Flat Beat-je szólt, aminek ritmusára a beazonosíthatatlan fajú sárga plüssállat, Flat Eric bólogatott vadul... Na, de vissza a brutális autógumihoz!

Nem egy szokványos sztori!

A Rubber c. film főhőse egy gumiabroncs, akit - merthogy neve is van ám - Robertnek hívnak. A történet abszurditását fokozza, hogy a jeleneteket megfigyelők egy csoportja folyamatosan szemmel követi és kommentálja.

megfigyelok.jpg

robert-a-gumiabroncs.jpg

Szóval, Robert a Kaliforniai Sivatag mélyén fekszik elhagyatva, ám egy szép napon, minden logikus magyarázat nélkül, egyszer csak életre kel. Megtanul gurulni, akadályokat kikerülni, felfedezi a sivatagot.

Ráébred arra is, hogy pusztán a benne rejlő pszichés energia segítségével bármit képes megsemmisíteni. Csak erős idegzetűeknek :), fél percben:

Eleinte tehát elhagyott tárgyak, ártatlan rovarok, madarak és nyulak esnek áldozatul a ránézésre kissé leharcolt, ámde annál vérszomjasabb gummancs ámokfutásának. Miután azonban tanúja lesz egy halom társa elégetésének, bosszúhadjáratot indít az emberi faj ellen, és elkezdi felrobbantgatni az emberek fejét.

Tiszta horror, nem igaz? :)

rubber-1.jpg

rubber-2.jpg

rubber-4.jpg

rubber-3.jpg

   .

Ha kiborzongtad magad, jöhet a játék!

Nem, nem kell semmit felrobbantanod :)  Csak egy hozzászólást kérünk tőled, és máris esélyes vagy a nyerésre. A hozzászólók között egy ilyen, autóba való tűzoltókészüléket sorsolunk ki: 

tuzolto-keszulek.jpg

Ha környékbeli vagy, a műhelyben veheted át; ellenkező esetben postán küldjük el, ami számodra nem jelent költséget.

A feladat: Egyszerűen képzeld magad egy pillanatra Robert, a gumiabroncs helyébe, aki ugye a felgyújtást nemigen tolerálta!

Te az ő helyében mit kifogásolnál az autósok gumikhoz való hozzáállásában? Milyen bánásmódot sérelmeznél leginkább? (egy jellemző hiba, mulasztás stb.) Magyarul, ha gumi lennél, mit utálnál a legjobban? Ha megvan a válaszod,  írd meg nekünk itt a blogon!

Reméljük, hogy sok mindent sikerül összeszedni, ily módon tanulságosak lesznek a kommentek. Ebben a játékban az sem baj, ha átfedések adódnak a hozzászólások között, hiszen ugyanazt a dolgot egyszerre több ember is érzékelheti problémának.

Játék vége: május 23. vasárnap, 20 óra

A határidő lejártával 1-2 órán belül eredményhirdetés itt a blogon.

Rajtad a sor, szólj hozzá! :)

Hozzászólások lezárva

Hozzászólások lezárva

Hozzászólások

Kelt: 2010. július 21. szerda Szerző: Jogokat a gumiabroncsoknak! | Gumibiznisz Vélemény linkje
[...] . Nemrégiben viszont felcsillant szemeim előtt a remény magam és sorstársaim helyzetének jobbra fordítását illetően. Kedvenc blogomat – ami magától értetődően jelen blog – böngészve az egyik bejegyzés végén szívmelengető hozzászólásokra leltem. (Ezekre gondolok, itt ») [...]
Kelt: 2010. május 23. vasárnap Szerző: gumibiznisz Vélemény linkje
Játék lezárva, hamarosan eredményhirdetés.
Kelt: 2010. május 23. vasárnap Szerző: TÓTH ANDRÁS Vélemény linkje
A nem megfelelő gumiabroncs nyomást.A padkázást,a gödröket.Bár nem az autósok tehetnek az utak,útszakaszok siralmas állapotáról!Ha az egyik oldallal kikerüljük a másik oldali bizonyára a gödörbe fog menni! A tartós napsütést.A téli nyáron,a nyári télen történő használatát.Ha lefutottam a maximális futás teljesítményt akkor ne elégessenek(mert nagyon környezet szennyező vagyok!)hanem daráljanak le és fejezzem be pályafutásomat valamelyik út építésnél az alapban!Ámen.
Kelt: 2010. május 23. vasárnap Szerző: Ákos Vélemény linkje
Azt utálnám, ha a butykó gazdám úgy állna a padkán, hogy az egyik felem a levegőben, a másik a padkán ráadásul ferdén... Fú már most ideges is lettem, pedig nem is vagyok még gumi....
Kelt: 2010. május 23. vasárnap Szerző: bizi Vélemény linkje
Rosszul beállított kocsi miatt egyik tesóm idő előtt oldala elkopott, így meg kellett tőle és ellentétes párjától válni. De most legalább összefutottunk két unokatesóval.
Kelt: 2010. május 22. szombat Szerző: Antronin Vélemény linkje
Utálom, hogy teljesen megfeledkezik rólam. Nekem is szükségem van a törődésre/kényeztetésre.
De majd rájön... mikor úgy döntök elég volt... és mondjuk egy csinos tócsánál elmerülés helyett az úszást választom! Vagy egyszercsak úgy döntök kifújom magam! Esetleg a sikeres fogyókúra eredményeként már nem ragaszkodom annyira a talajhoz!
Akkor majd észreveszi, hogy itt voltam.. de akkor már késő lesz!
Kelt: 2010. május 22. szombat Szerző: Sum Qui Sum78 Vélemény linkje
A nyári gumijaim,miután cserések lesznek,remélem,nem fognak visszatérni hozzám és egrecéroztatni engem és családom. :)
Kelt: 2010. május 22. szombat Szerző: Holencsik Józsefné Vélemény linkje
Éppen elég ez a gödörrel teli út nem kell a gazdám kézifékes játéka csak azért hogy helyben forduljon meg az autó.Annak én veszem a kárát.
Kelt: 2010. május 22. szombat Szerző: albipapa Vélemény linkje
Nem szeretem ha szétpadkáznak,a magyar utakat már megszoktam de laposan lepadkázást nem szeretem.ill ha mindenhatónak néznek és agyonterhelve vastelepere kell mennem mindenféle szemét és fémforgács közepette
Kelt: 2010. május 22. szombat Szerző: Peles Csaba Vélemény linkje
Miután becsülettel kiszolgáltam gazdámat,kidobtak a sivatagba!
1 - 10 a(z) 34-ból/ből:

Hozzászólások lezárva