Megtörtént esetek-2. Te kinek a kárán tanulsz?

Kategória:: Gumiabroncs Publikálás dátuma: 5 hozzászólás

Folytatom a tavaszi gumiabroncs-átszerelési szezon megtörtént eseteit felvonultató mini-sorozatot. Itt van mindjárt kettő:

Az első autós...

...téli gumijait jött lecseréltetni. Fél éve, nagyon kedvező áron jutott hozzájuk valahol. Újként vásárolta őket, bár nekem kissé öregnek tűntek.

- A gyors átvizsgálás eredménye: az abroncsok életkora 10 év.

- A ráadás: a gumik mérete nem az autónak megfelelő.

- A tulaj reakciója a felismerés kapcsán (idézem) : "Dobd ki a p....ba ezeket a sz.....t!"

( A 2 héttel ezelőtti bejegyzésben szereplő fotón láthatod az emlegetett gumik egyikét és ott olvashatsz arról is, hogyan állapíthatod meg egy gumiabroncs életkorát.)

A második eset szereplője...

...nagyon hasonlóan járt. Őt egy fővárosi szervizben beszélték rá olyan garnitúra megvásárlására, ami méretileg egyáltalán nem illett az autójára. A gumik - beleérve a sárvédőbe - menet közben folyamatosan súrlódtak. Persze azonnal lekerültek, és kénytelen volt újakat vásárolni.

Miért baj?

A nem megfelelő méretű gumiabroncs az autón:

furcsán fest ( ez a kisebbik baj)

- csökkenti a menetstabilitást

- becsapja a kilométerórát (a gyári mérettől eltérő átmérő miatt az óra csalni fog)

Mit szólsz hozzá, ha azt mondom...

Bár a szándékos megtévesztést minden üzleten belül elfogadhatatlannak tartom, mégis úgy gondolom: ha valahol átvertek minket, bizonyos mértékig magunk is felelősek vagyunk azért, hogy ez megtörténhetett.

Vásárlókként, fogyasztókként sokkal tudatosabbnak, tájékozottabbnak, felkészültebbnek, körültekintőbbnek kellene lennünk. Ne érts félre, nem akarom felmenteni a másik felet de ha a saját felelősségünket - vagyis hogy tőlünk telhetően előre tájékozódjunk - nem vállaljuk fel, akkor újra meg újra kárt fogunk szenvedni.

Te mit gondolsz? Hasonló történeted, hozzáfűznivalód van? Oszd meg velünk! 

Hozzászólások lezárva

Hozzászólások lezárva

Hozzászólások

Kelt: 2008. június 13. péntek Szerző: Estéli Győző Vélemény linkje
Nálam voltál már? :)

Mindenesetre, én sem hiszem,hogy mindenhez értenünk kellene, de azért legtöbbször nem árt egy kicsit tájékozódni vásárlás előtt. Ez a mai lehetőségek mellett (internet stb.) nem jelenthet problémát.
Kelt: 2008. június 12. csütörtök Szerző: Kaló Vélemény linkje
Akkor mindenkinek mindenhez kéne értenie? Legyünk reneszánsz emberek? Nem gondolnám. Válasszunk egy megbízható szakit, aki nem szívességet tesz, hanem a pénzünkért szolgáltat. Van ilyen???
Kelt: 2008. június 11. szerda Szerző: Ferke Vélemény linkje
Egyetértek azzal hogy ha nem vagyumk elég tájékozottak,akár rosszul is járhatunk.A csúcs egy múlt heti eset,autó témában. Valakik jó pár embert félrevezettek egy hirdetéssel amiben kedvező autóhitelt ajánlottak BAR-osoknak. A jelentkezőkkel ELŐRE kifizettettek kábé 60ezer ft-ot,mondván, hogy a papírokat majd később kapják meg.Persze ezután a hírdetőknek nyomuk veszett. A károsultak most futhatnak a pénzük után.Na ők saját kárukon kellett megtanulják,hogy ez NEM ÍGY MŰKÖDIK.
Kelt: 2008. június 9. hétfő Szerző: Estéli Győző Vélemény linkje
Hááát…én is pislogtam volna, azt hiszem! Gyanítom, hogy az illető szaki nem valamiféle üzleti vagy szakmai megfontolásból viselkedett így. Egyszerűen pukkancs :) , vagyis szerinte: “ha máshol merészelted beszerezni a gumit, azért sem szerelem fel”. Gyors és hatékony módja a vevőktől való megszabadulásnak, a konkurenciája biztos elégedett…
Mondjuk, nálunk ilyesmivel még nem találkoztam. ( Ebből is látszik, milyen fejlett ország vagyunk. ;) )
Kelt: 2008. június 9. hétfő Szerző: karaj Vélemény linkje
Velem Németországban történt egy furcsa eset. Vettem négy új téli gumit az autóra internetről, ki is hozták két nap alatt, viszont a szervíz, amit ajánlottak a felszerelésre, egy kissé messze volt, úgyhogy inkább kerestem egy helyi iparost. Kértem tőle időpontot, megbeszéltük az árat, aztán a megbeszélt napon elmentem hozzá a gumikkal. Nagyon kedves, mosolygós volt, egészen addig, amíg meg nem látta a gumikat. Azt mondja, dehát ezek ÚJAK. Mondom persze, most vettem. Rámnéz, azt mondta új gumikat nem szerel fel, csak akkor, ha tőle veszem, viszlát. Én csak pislogtam, úgy megdöbbentem, de komolyan gondolta :)
1 - 5 a(z) 5-ból/ből:

Hozzászólások lezárva